fbpx

Mitä jos työntekijät ovatkin tuotteliaampia tehdessään työtä siellä, missä sen tekeminen sujuu kätevimmin ja tehokkaimmin?

Miksi uhrata aikaa työmatkoihin, jos voi suunnitella ja järjestää työnsä tavalla, joka lisää joustavuutta ja työviihtyvyyttä?

Koronapandemiasta on kirjoitettu kyllästymiseen saakka ja jokainen voi allekirjoittaa, että pandemia on muuttanut maailmaa pysyvästi. Työn tekeminen on muuttunut ja ei ole enää ehkä järkevää puhua etätyöstä sen tultua nyt yhä useammalle tutuksi. Jatkossa voisikin puhua virtuaalityöstä, joka kuvaa tätä uutta työskentelytapaa paremmin.

Eri tutkimusten mukaan etätyö yleistyy Suomessa voimakkaasti myös koronapandemian jälkeen. Moni haluaakin tehdä työnsä suurelta osin etänä myös jatkossa.

Virtuaalityön vallankumous on jo täällä.

Toimitiloja tarjoavat yritykset ovat vaikeuksissa, koska yritykset tarvitsevat tulevaisuudessa vähemmän fyysisiä työskentelytiloja. Nämä yritykset ovat kuitenkin jo pitkään luoneet kohtaamispisteitä työntekijöille, koska he ovat pystyneet tunnistamaan tämän pinnan alla kuplineen trendin jo paljon ennen pandemian puhkeamista.

Ei liene yllätys, että kotona työskentely ei aina kuitenkaan suju toivotulla tavalla. Ongelmia voi aiheutua liian pienestä asunnosta, josta on vaikea löytää ergonomisesti sopivaa työskentelytilaa. Työn tekeminen on vaikeaa, jos laitteet ja työkalut eivät tue virtuaalisesti tehtävää työtä, samoin tietoturva voi tuottaa yritykselle haasteita virtuaalisesti tehtävän työn lisääntyessä. Nämä ongelmat ovat kuitenkin ratkaistavissa laitteiden ja palveluiden avulla.

Emme tee mitään hienoilla laitteilla, jos emme osaa käyttää niitä.

Tietoturvan näkökulmasta juuri me ihmiset olemme aina se suurin riski. Päähuomio virtuaalityöskentelyn kehittämisessä täytyykin suunnata ihmisiin ja heidän muuttuneisiin tarpeisiin, jotka uudistavat myös esimiestyöskentelyä tuoden siihen uusia kokonaan uusia ulottuvuuksia. Työn tekeminen ei myöskään ole mielekästä, jos siitä puuttuu ihmisten väliset kohtaamiset.

NSF:n filosofian mukaan onnistunut virtuaalityöskentely rakentuu pyhään kolminaisuuteen: teknologia, ihmiset ja johtaminen.

Teknologia on helppo laittaa kuntoon asiantuntevan kumppanin kanssa, mutta ihmisten eri tarpeet mm. ihmiskontaktien saamiseksi ja johtamisen muutokset täytyy huomioida virtuaalityöskentelyssä uudella tavalla. Yritysten tulee rakentaa kokonaan uudenlainen kulttuuri virtuaalityöskentelyn ympärille, jotta erilaiset tarpeet tulisi huomioitua.

Meillä NSF:llä hyödynnetään virtuaalista toimistoa, jonne työntekijät voivat tulla kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.  Pidämme yhteisiä taukoja ja normaalit kokouskäytännöt toimivat meillä virtuaalisestikin. Teemme siis aktiivisesti töitä sen eteen, että tiimihenki ja yhdessä tekemisen voima säilyisi työntekijöiden välillä etäisyyksistä huolimatta.

NSF haluaakin haastaa teitä jokaista miettimään uusia tapoja kehittää virtuaalista työskentelyä, jotta jokainen saa kaipaamiaan ihmiskontakteja riittävästi. Uskomme, että näin saamme irti kaikki parhaan hyödyn teknologian mahdollistamasta virtuaalityöskentelystä.

Tässä vinkit onnistuneeseen etätyöhön: Ole töissä kuin kotonasi.

Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi, kerromme mielellämme lisää!

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!