fbpx

Multitasking - ajansäästöä ja tehokkuutta, tai sitten ei.

Nykypäivän työskentely on melkoisen erilaista, kuin mitä se oli ennen digitalisaatiota.  

Tieto liikkuu ja ihmiset saavat tietoa nopeammin ja nopeammin, mutta kuka pystyy sen kaiken suodattaa hyödylliseen ja tuottavaan käyttöön?

Moniajon myytti on käsittämätön. Tutkimusten mukaan se nimenomaan heikentää suoritusta, kun tarkkaavaisuutta siirretään asiasta toiseen. Tämä johtaa suoraan keskittymiskyvyn ja muistin heikkoon laatuun. Samanaikaisesti useita tietoteknisiä välineitä käyttävät eivät ole yhtään sen parempia kognitiivisesti, kuin muut. Mitä me sitten teemme? Antaudumme ja jäämme bittihuuman koukuttavaan maailmaan. Väsynyt soturi ei jaksa sykkiä, ja pahimmillaan tuhoaa koko tiimin. Työnsankari on hyvin nopeasti täysin hyödytön, jos unohdetaan ihminen kokonaisuutena. Ihminen elää syklien mukaan ja nuo syklit hiljaisina hetkinä on syytä rauhoittaa tavalla tai toisella. Levätään ja kerätään voimia. 

Paljon kohistaan digitalisaation tuomasta työn suorittamisen ja vaivattoman toteuttamisen takia ja nimenomaan siitä, että vapautetaan ihminen itse valitsemaan oma paikkansa työn tekemiseen.

Osa vastustaa rankasti jo sen takia, että siinä on erittäin suuri riski pyykin ripustamiselle työaikana.

Enää ei voi kuin hämmästellä moista ajatuksenjuoksua. Tulikohan mieleen, että ns. ei juurikaan aivotyötä vaativa suoritus antaa hetkeksi aivoille aikaa levätä ja toimii kuin laturina tulevien tehtävien suorittamisen onnistumiselle?  Vaativassa työssä jo neljä tuntia on optimiaika monimutkaisten ongelmien pohtimiseen sekä ratkomiseen. Miksi emme siis hetkeksi irrota otetta ja tee jotain muuta ja jatka sen jälkeen, kun olemme ladanneet itsemme?

Vapauttava päätös ajasta ja paikasta riippumattoman työn suorittamiseen on kuin laittaisi rahaa säästöpossuun. Sen energian voi kerätä sieltä tarpeen mukaan käyttöön tiukassa paikassa. Ihminen venyy paremmin, kun ihminen kokee merkitystä ja luottamusta vapaassa ja vaatimustasoltaan turvallisessa ympäristössä.

Työvälineet on. Nyt tarvitaan luottamus.

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!