fbpx

Työhyvinvointia ja -tehokkuutta parantava vaihtoehto etäpäivälle

Monesti puhutaan etätyöstä, tai paremminkin työnteon tekemisestä paikasta ja ajasta riippumatta. Ja kuinka mukavaa ja tehokasta se on. Aamuisin ei tarvitse hypätä ruuhkabussiin tai käyttää aikaa autolla jonottamiseen. Ei jatkuvaa hihasta repimistä, ei ”turhia” palavereja, vaan saa keskittyä tehtäviinsä ja olla tuottava omalla tyylillään.

Ajatellaanpas asiaa toisin päin. Miksi korvata etätyö toimistopäivällä? Monella meistä riittää tekemistä myös työtehtävien ulkopuolella. Itse olen kahden pienen lapsen isä, mikä tarkoittaa, että varsinaista vapaa-aikaa itselleni jää hyvin niukasti. Kuitenkin omasta terveydestä pitää ehtiä ja jaksaa huolehtia. Olen sikäli onnellisessa asemassa, että minulla on mahdollisuus kulkea työmatka hyötyliikuntana.

Työhyvinvointia ja -tehokkuutta parantava vaihtoehto etäpäivälle

Minun osaltani se tarkoittaa polkupyöräilyä. Työmatkani on omasta mielestäni ihanteellinen. Kilometrejä tulee noin 10 suuntaansa, ja ajallisesti se tarkoittaa noin puolta tuntia. Suurin osa matkasta on mahdollista kulkea joen- ja merenrantaa pitkin rauhallisia pyöräteitä pitkin. Olen kulkenut tätä matkaa reilut kuusi vuotta, välillä ympärivuotisestikin, ja edelleenkin tulee joskus pysähdyttyä ihan vain ihastelemaan maisemia.

Ja mikä vaikutus tällä onkaan työpäivän aloitukseen.

”Puolituntinen ulkoilmassa aktiivisesti liikkuen karistaa unihiekat silmistä aivan eri tavalla, kuin sama aika peltilehmässä ruuhkassa jonottaen”

Ei kulu aikaa käynnistymiseen kahvikuppiin tuijottaen, vaan olen heti valmis tarttumaan toimeen. Ja paluumatkalla sama toisinpäin, työpäivän rasitteet jäävät kummasti taakse, kun pistää itsensä hyötyliikkumaan päivän päätteeksi.

Tässä on yksi hyvä syy korvata etäpäivä toimistopäivällä. Minä siis hyötyliikun polkien, mutta aivan hyvin voit kulkea vaikkapa potkulaudalla tai jäädä bussista pari pysäkkiä aikaisemmin. Tavalla ei ole väliä, kunhan liikut. Saat aivan eri startin työpäivään.

Työnantaja, mahdollista ja kannusta työntekijöitäsi hyötyliikuntaan. Voitat varmasti!

Pasi Jalkanen
Talouspäällikkö

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!