Toimistopakko on järjetöntä

25.10.2016

Olen aina kyseenalaistanut perinteiset työkäytännöt. Valmistuin noin vuosi sitten ammattikorkeakoulusta, jossa harvoin oikeasti kävin koululla. Teimme koulutyöt pääasiassa muualla kuin koululla, joskus kahvilassa joskus kotona. Miksi? Koska koulutöiden tekeminen oli mielekkäämpää ja tehokkaampaa jossain muualla kuin koulun ankeissa tiloissa.

”Mietin, että miksi työelämässä toimitaan harvoin näin? Miksi ihmeessä nykyaikana tarvitsisi mennä toimistolle joka ikinen päivä, varsinkaan jos sinne ei ole mitään asiaa?”

Nykyaikaiset työkalut kun mahdollistavat työnteon melkeinpä ajasta ja paikasta riippumatta. Mielestäni työ ei ole paikka, vaan asia, jota voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Näin moni muukin Y-sukupolvesta ajattelee, mikä haastaa työnantajia ja esimiehiä uudenlaiseen, ketterään johtamiseen.

Aikaisemmassa työpaikassani työaika oli kello 8-16 maanantaista perjantaihin, ilman etätyön mahdollisuutta. Mietitään asiaa tehokkuuden ja mielekkyyden kautta. Jouduin heräämään töihin kello 6.15, istuin poikkeuksetta tunnin aamuruuhkassa. Kun saavuin työpaikalle, oli mieleen hiipinyt jo pieni ketutus ruuhkassa istumisesta. Kenen mielestä tämä on hyvä lähtökohta aloittaa uusi työpäivä? Tuskin kenenkään.

Mietitään toisenlaista skenaariota. Herään aamulla, keitän kahvit, jotka juon rauhassa samalla, kun selaan sähköpostin läpi. Ensimmäinen tapaaminen on kello 10, johon voin valmistautua rauhassa kotona. Tapaamiseen pääsen lähtemään pahimpien ruuhkien jälkeen, koska olen tehnyt aamulla töitä kotona. Tapaamisen jälkeen menen lounasravintolaan, jossa voin myös jatkaa töiden tekoa seuraavaan tapaamiseen asti. Päivän toisen tapaamisen jälkeen voin tehdä loppupäivän töitä esimerkiksi kahvilassa tai missä ikinä haluankin. Voin siis suunnitella itse omat päiväni ja viikkoni, parhaaksi katsomallani tavalla.

Miksi etätyö?
Antamalla työntekijöille mahdollisuuden ajasta ja paikasta riippumattomaan työhön, voitat varmasti. Etätyö mahdollisuudella säästyy aikaa, kilometrikorvauksia ja hermoja. Työ tuntuu mielekkäämmältä, kun on vapaus valita. Kun työ on mielekästä, on myös työnteko tehokkaampaa.

”Henkilökohtaisesti olen tehokkaampi ja motivoituneempi, kun saan itse valita missä ja milloin työni teen”

Olen myös sitä mieltä, että etätyö on yksi tapa työnantajalle osoittaa luottamusta henkilökuntaansa kohtaan. Mielestäni toimistolle meneminen vain ja ainoastaan sen takia, että on pakko mennä, on täysin järjetöntä.

sami-willberg

Sami Willberg

myyntipäällikkö

LinkedIn


Avainsanat:

etätyöjoustava työmyyjämyyntitoimistotyöntekijäY-sukupolvi

Kumppaneitamme
Helpdesk
0201 42 42 42

Vantaa

Mittalinja 1 01260 Vantaa Katso kartta! 0201 424 200
Call Now ButtonSoita tästä!
Luethan rekisteriselosteemme ja tiedot evästeiden käytöstämme