Suojaamalla laitteeni, suojaan myös asiakkaani

13.9.2016

Minä salasanasuojaan sekä salaan puhelimeni ja tablettini. Miksi? Siksi koska teen niillä töitä. Meidän kaikkiin järjestelmiin ja tietoihin pääsee käsiksi myös puhelimella ja tabletilla. Se on sekä nykyaikaa että hienoa. Meillä tulee pakotettuna salasanasuojaus ja laitteen muistin salaus, mikäli laitteeseen liittää yrityksen tilin. Jos en suostu salaukseen tai salasanan käyttöön, en voi liittää laitetta yrityksen järjestelmiin.

”Tämä on tärkeää, koska yrityksemme käsittelee asiakkaiden tietoja, jotka ovat meille ja asiakkaillemme erittäin tärkeitä, emmekä halua niiden päätyvän varkaan käsiin, jos laite varastetaan.”

Monesti yrityksen tärkeimmät asiat ovat sähköposteissa, tiedostoissa sekä järjestelmissä, joista moniin pääsee käsiksi mobiililaitteilla.

Salasanasuojaus, jolla tässä tarkoitan nelinumeroista koodia, jolla näytön lukitus avataan, estää tehokkaasti varasta pääsemästä puhelimen tietoihin puhelimen käyttöliittymän kautta. Jos koodin kirjoittaa monta kertaa väärin voi puhelimen jopa asettaa tyhjentymään automaattisesti.

Laitteiden salauksella saavutetaan se, että laitteen varastanut ei pääse laitteen tietoihin käsiksi edes liittämällä laite tietokoneeseen tai lukemalla muistia suoraan jollakin monimutkaisella keinolla. Moni varmaankin muistaa taannoin otsikoissa olleen FBI:n terroriepäillyn iPhonen tietoihin käsiksi pääsyn vaikeuden.

Ikävä kyllä yllä olevat pienet ja helposti toteutettavat tietoturvaa edistäviin toimiin suhtaudutaan monissa yrityksissä välinpitämättömästi.

”Salasanasuojaus ei aina ole käyttäjän mieleen, mutta monessa tapauksessa käyttäjät tottuvat tähän nopeasti.”

Kustannuksistakaan yllä olevat toimet ei voi jäädä kiinni, koska lähes kaikki laitteet tukevat näitä toiminnallisuuksia.
Määrityskään ei ole kovin suuri toimenpide, eikä suurimmalla osalla yrityksistä vaadi mitään lisähankintoja.

Jos et tiedä ovatko tietosi turvassa, varmista asia it-asioistanne vastaavalta henkilöltä, jotta voit nukkua yösi rauhassa. 

 

Petri

Petri Puoli-Honka

Palvelupäällikkö

Kumppaneitamme
Helpdesk
0201 42 42 42

Vantaa

Mittalinja 1 01260 Vantaa Katso kartta! 0201 424 200
Call Now ButtonSoita tästä!
Luethan rekisteriselosteemme ja tiedot evästeiden käytöstämme