fbpx

Salasanasuojauksen tärkeys

Salasanasuojaan sekä salaan puhelimeni ja tablettini. Miksi? Siksi koska teen niillä töitä. Meidän kaikkiin järjestelmiin ja tietoihin pääsee käsiksi myös puhelimella ja tabletilla. Se on sekä nykyaikaa että hienoa. Meillä tulee pakotettuna salasanasuojaus ja laitteen muistin salaus, mikäli laitteeseen liittää yrityksen tilin. Jos en suostu salaukseen tai salasanan käyttöön, en voi liittää laitetta yrityksen järjestelmiin.

”Tämä on tärkeää, koska yrityksemme käsittelee asiakkaiden tietoja, jotka ovat meille ja asiakkaillemme erittäin tärkeitä, emmekä halua niiden päätyvän varkaan käsiin, jos laite varastetaan.”

Monesti yrityksen tärkeimmät asiat ovat sähköposteissa, tiedostoissa sekä järjestelmissä, joista moniin pääsee käsiksi mobiililaitteilla.

Salasanasuojaus, jolla tässä tarkoitan nelinumeroista koodia, jolla näytön lukitus avataan, estää tehokkaasti varasta pääsemästä puhelimen tietoihin puhelimen käyttöliittymän kautta. Jos koodin kirjoittaa monta kertaa väärin voi puhelimen jopa asettaa tyhjentymään automaattisesti.

Laitteiden salauksella saavutetaan se, että laitteen varastanut ei pääse laitteen tietoihin käsiksi edes liittämällä laite tietokoneeseen tai lukemalla muistia suoraan jollakin monimutkaisella keinolla. Moni varmaankin muistaa taannoin otsikoissa olleen FBI:n terroriepäillyn iPhonen tietoihin käsiksi pääsyn vaikeuden.

Ikävä kyllä yllä olevat pienet ja helposti toteutettavat tietoturvaa edistäviin toimiin suhtaudutaan monissa yrityksissä välinpitämättömästi.

”Salasanasuojaus ei aina ole käyttäjän mieleen, mutta monessa tapauksessa käyttäjät tottuvat tähän nopeasti.”

Kustannuksistakaan yllä olevat toimet ei voi jäädä kiinni, koska lähes kaikki laitteet tukevat näitä toiminnallisuuksia.
Määrityskään ei ole kovin suuri toimenpide, eikä suurimmalla osalla yrityksistä vaadi mitään lisähankintoja.

Jos et tiedä ovatko tietosi turvassa, varmista asia it-asioistanne vastaavalta henkilöltä, jotta voit nukkua yösi rauhassa. 

Petri Puoli-Honka
Palvelupäällikkö

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!