Sharepoint taskussa

1.11.2016

Microsoft julkaisi kauan odottamani Sharepoint mobiilisovelluksen Androidille. Vastaava ohjelma on ollut saatavilla jo IOS:lle ja nyt se saapui myös Windows Phonelle. Androidin ja Windows Phonen versiot ovat beta-versioita. Avaan alla ohjelman ominaisuuksia ja kokemuksiani viikon käytön jälkeen:

Ohjelman etusivu näyttää usein käytetyt sivut ja seuraamasi sivut, joiden avulla siirtyminen paikasta toiseen helpottuu. Olen tottunut seuraamaan sivuja jo jokin aika sitten uudistetun Sharepoint kotisivun takia, koska näen viimeisimmät aktiviteetit sen kautta suoraan yhdeltä sivulta.

sharepointmobile

Toinen välilehti näyttää organisaatiosi jaetut linkit.

Kolmas välilehti näyttää työkaverisi ja kenen kanssa he työskentelevät. Toivoisin tähän enemmän yhteistyötä Delven kanssa, jolloin näkisin heti, mitä dokumentteja työkaverini työstävät. Myöhemmin selviää, että tämä ominaisuus osittain on jo sisäänrakennettuna.

Avaan kuitenkin itselleni yhden tärkeimmistä sivuista, eli asiakas-sivun. Ensimmäisellä välilehdellä näkyy sivuston toiminta. Tämä saattaa näyttää monella sivulla tyhjää, mutta vilkkaalla sivulla näet omasi ja muiden käyttämät dokumentit Delven tapaan. Avaamalla esimerkiksi Excel-dokumentin, puhelin vaihtaa Exceliin ja dokumentti aukeaa melko nopeasti. Androidin takaisin painikkeella pääsee takaisin Sharepointin appiin nopeasti.

sharepointmobile2

Toinen välilehti näyttää sivuston viimeisimmät ja suosituimmat tiedostot. Kaikkia tiedostoja pääsee selaamaan OneDriven kautta, johon löytyy listan alhaalta painike. OneDrive on sovitettu hyvin Sharepointtiin ja ohjelmien vaihtumisia ei käytännössä huomaa.
Kolmas välilehti on luettelot. Välilehti näyttää kaikki sivuston luettelot. Olisin itse kaivannut tähän vielä muokkausominaisuutta, sillä listat ovat vain katseltavissa.

Lopuksi vielä sivustossa siirtyminen -välilehti, mistä näkee yhdeltä sivulta kaikki dokumenttikirjastot ja listat. Tätä kautta saa myös avattua sivuston selainnäkymään. Tämä ei kuitenkaan palvele ketään käytettävyyden kannalta.
Ohjelmasta löytyy myös koko sivuston kattava haku. Haku näyttää hakusanaa vastaavat sivustot, tiedostot, henkilöt ja suosittelut.

Testaamatta jäi se, miten asetuksista löytyvä muiden tilien lisääminen toimii. Voisin kuvitella, että ei kovin sulavasti, koska Sharepoint app käyttää paljon myös OneDrivea ja Office-sovelluksia.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Sharepoint -mobiilisovellus tarjoaa aikaisempaa helpompaa ja sulavampaa navigointia mobiililaitteilla. Itselläni tämä tulee ainakin aktiiviseen käyttöön.

Jyrki

Jyrki Puhakka

Asiantuntija

Kumppaneitamme
Helpdesk
0201 42 42 42

Vantaa

Mittalinja 1 01260 Vantaa Katso kartta! 0201 424 200
Call Now ButtonSoita tästä!
Luethan rekisteriselosteemme ja tiedot evästeiden käytöstämme