fbpx

Sopivat ja sovitut rajat ovat arjen turva

Ketä kiinnostaa, kuka tekee ja miten oman työnsä ja missä? Vai vain se, että työssä tai tehtävässä onnistutaan? Onnistumiseen tarvitaan mahdollistajia sekä luottamusta. Mahdollistajat, eli esimiehet, ovat keskeisessä roolissa onnistumisessa sekä luottamuksen kivijalan muuraamisessa. Se ei kuitenkaan yksin riitä, onnistumiseeen tarvitaan vähintään kaksi; mahdollistaja ja tekijä

”Parisuhde. Tuo pyhä pirulainen, joka kipinöi, säkenöi, hehkuu ja välillä hiipuu arjen kommelluksissa.”

Molemmat ovat velvoitettuja tekemään kaikkensa parisuhteen eteen, jotta matka onnistuu. Pienet kompuroinnit ja törmäilyt vain vahvistavat, eikä niistä kannata tehdä saippuaoopperaa. Eteenpäin! Osallista, vaadi, jousta ja pidä kiinni yhteisestä tavoitteesta. Te molemmat.

Kun palikat tältä osin onnistumiselle on varmistettu, on myös minimistandardien aika. Miksi? Se luo turvaa ja auttaa ymmärtämään, mihin ollaan matkalla ja mitä se vaatii. Kyseessä ei ole mikään käsittämätön vaatimus tai taso, joka pitää saavuttaa hampaat irvessä, vaan lähinnä peruskuntokaudesta, jolla varmistetaan tarvittava aktiivisuustaso onnistumisen takaamiseksi. Sopivat rajat ovat vain turva vauhdikkaassa arjessa eikä luovuuskaan siitä kärsi.

”Luovuus antaa kokeilulle siipiä ja kehittää yksilöä paremmin, kuin pakotettu malli.”

Minimistandardit koskevat siis myös esimiehiä, eli tavoite/tulos on yhteinen maali, ei pelkästään työntekijän ongelma, mutta ei myöskään mikään valtuutus siirtää työtehtävää esimiehelle. Sitä varten meillä on osaamiset ja roolit.

Tiimi on kuin kommuuni, jossa ryhmä ihmisiä sykkii yhdessä tai erikseen ja kohtaa väkisinkin erilaisia ajattelumalleja. Siksi ministandardit ovat tuki ja turva. Kaikki tietävät, miten pelataan. Luovalle ajattelulle ja keskustelulle jää kyllä tilaa. Yritys/työnantaja varmistaa olosuhteet ja luo esimiehelle valmiudet onnistumiselle sopivien työvälineiden sekä mahdollisuuden valita työsuorittamisen paikan, oli se sitten missä tai milloin tahansa. Saavutettu tulos kiinnostaa, ei kontrolli.

Menestys tai vaikka vaan onnistuminen tavoitteellisessa tehtävässä, on nälkä, joka ajaa eteenpäin ja harvoin monikaan onnistuu siinä yksin.
Sitä varten on yritys, joka luo mahdollisuuden tehokkaaseen ja mahdollistavaan työympäristöön. Sitä varten on esimies, joka varmistaa tehokkuuden ja mahdollistaa onnistumisen. Sitä varten on tekijä, joka omalla aktiivisuudellaan ja parhaalla luovuudella luo itselleen mahdollisuuksia onnistumiselle.

Onnistutaan yhdessä!

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!