Mitä h******iä te siellä toimistolla istutte?!

11.10.2016

Moni työ voitaisiin nykyään tehdä missä tahansa, paikasta riippumatta. Samalla työntekijän motivaatiotaso voitaisiin nostaa uuteen huippuunsa. Haasteeksi nousevat usein kuitenkin perusteettomat ennakkoluulot ja asenteet.

Kerron nyt todellisesta e-t-ä-työstä. Kerron siitä samalla, kun istun uima-altaan reunalla Espanjassa. Lämmintä on 28 astetta, motivaatio on tapissa ja ajatukset virtaavat. Suomessa oli yöllä pakkasta.
Vietän joka syksy täällä perheeni kanssa kuukauden. Meillä NSF:ssä ei ole enää vuosiin ollut toimistolle tulon pakkoa. Kellään. Töihin pitää toki ilmaantua. Se, missä ja miten kukin työnsä tekee, ei ole tärkeää, kun mittarit ovat kunnossa.

Vaikka, tai oikeammin koska, asiantuntijamme saavat tehdä työnsä aina parhaaksi katsomassaan paikassa, asiakastyytyväisyytemme on valtakunnan huippua.

Äskettäin tehdyssä kyselyssä asiakkaamme arvioivat omalta yhteyshenkilöltä saamansa tuen tärkeydeksi 6,7 (asteikolla 1-7). Työntekijämme pystyvät palvelemaan asiakkaitaan parhaiten, kun saavat itse päättää miten sen tekevät. Samalla henkilökunnan motivaatio säilyy hyvänä. Kaikille on annettu sopivasti valtaa ja vastuuta.

Mutta entä se etätyö? Olemme heittäneet kyseisen sanan romukoppaan, koska se ei enää kuvasta nykyistä työskentelytapaa. Tässä tapauksessa kuitenkin käytän sitä, koska satun olemaan aika kaukana toimipisteistämme.
Olen ollut täällä Espanjassa nyt viikon. Viime perjantaina osallistuin normaalisti johtoryhmän palaveriin. Skypellä. Tänään laadin riskienhallinta-analyysin toiminnastamme asiakasta varten, joka on satojen miljoonien eurojen liiketoiminnan vuoksi selvitysvelvollinen omille toimeksiantajilleen.
Hetki sitten kävin yhden myyntipäällikkömme kanssa läpi uutta sopimuspohjaa, jolla tarjottiin ensimmäistä kertaa uutta palveluamme. Tunti Skype-session jälkeen asiakkaan nimi oli sopimuksessa. Ennen lähtöäni NSF:n hallitus antoi minulle tehtäväksi perustaa uusi tytäryhtiö. Olen aloittanut prosessin täällä ja odottelen nyt y-tunnusta sekä pankkitilin aukeamista. Välillä osallistin NSF:n henkilökuntaa järjestämällä nimikilpailun. Muutoin olen hoitanut tavanomaisia tehtäviäni aivan normaalisti; puhelimella ja Skypellä. Kollegani tavoittavat minut aivan samalla tavalla kuin Suomessakin, eikä asiassa ole mitään ihmeellistä.

Viime vuonna täällä ollessani käytin todella paljon aikaa suuren asiakasprojektin kanssa. Lopulta voitimme tarjouskilpailun suuren varastonhallintajärjestelmän laitetoimituksista. Hoidin koko prosessin ensimmäisestä tarjouksesta tilausvahvistukseen ja tilaukseen Espanjasta käsin, eikä asiakas tiennyt sijainnistani mitään, eikä sillä olisi ollut edes merkitystä. Projektin sivujuonteena loin yhteistyösuhteet erääseen suureen kiinalaiseen laitetoimittajaan ja sen Euroopan-pääkonttoriin. Ei huono saldo e-t-ä-töissä.

Kannustan kaikkia työnantajia perehtymään paikasta riippumattomaan työhön ja sen toteuttamismahdollisuuksiin. Paikasta riippumaton työ lisää työhyvinvointia ja parantaa tuloksia.

PS. Ja ne lapset. Kun minä teen töitä, vaimo pitää lapsille kotikoulua. Tehtävät tehdään mukisematta ja suurella motivaatiolla. Sitten mennään rannalle. Viime keväänä kolmasluokkalainen sai ensimmäisen numerotodistuksen.
Kaikilla riveillä oli kymppi. Lastenkin etätyö on siis onnistunut.

20161007_085424

Patrik Lampén

Toimitusjohtaja

Patrik Lampén

Kumppaneitamme
Helpdesk
0201 42 42 42

Vantaa

Mittalinja 1 01260 Vantaa Katso kartta! 0201 424 200
Call Now ButtonSoita tästä!
Luethan rekisteriselosteemme ja tiedot evästeiden käytöstämme