Leiriytymiskielto toimistoihin

27.3.2017

Olen vahvasti sitä mieltä, että kun yritys mahdollistaa nykyajan työteon ajasta ja paikasta riippumatta, työntekijä arvostaa tätä luottamusta ja nauttii työnteosta enemmän. Edelleen.
Olen itse työskennellyt jo vuosia tällä mallilla, joten välillä meinaan unohtaa, että on vielä olemassa muitakin malleja.
Eniten ihmetyttää se, että työvälineet eivät estä toteuttamasta liikkuvampaa työnteon vapautta, mutta silti niitä hyödynnetään todella vähän.
Esimerkiksi yhteydet; Suomessa käytetään mobiilidataa enemmän, kuin missään muualla ja sen takia, että meillä on loistava ja monipuolinen tarjonta.

”Tämä on loistava ja paras mahdollistaja nykyajan työteon suorittamiselle, ajasta ja paikasta riippumatta”

Tiedonkäsittely sekä jakaminen on siirtynyt verkkoon ja virtuaalikokouksien järjestäminen on nopeaa ja helppoa.
Laitteet ovat kevyitä ja toimintavarmoja sekä käyttäjät ovat tottuneet niitä käyttämään.
Kaikki palikat ovat siis valmiina. Mikä mättää?
Toimistoja tai toimitiloja viritellään edelleen vanhaan malliin, eli mietitään pulpettien paikkaa, jotta kaikki mahtuvat sopivasti istumaan ja voivat työskennellä rauhassa. Viritellään sermejä ja muita himmeleitä, jotta saadaan henkilö koteloitumaan pöydän ääreen kaikkien niiden kolmen näytön ja muun romun keskelle.
Joo, mitäpä jos henkilö itse valitsi sen paikan, jossa työskentelee ja se toimisto olisikin laadukas kohtaamispaikka, jossa voisi olla vaikka kodikkaampi ilme sekä suorastaan leiriytymiskielto? Ja ehkä muutama pulpetti, jos joku sitä kaipaa, mutta vain hetkeksi.

Kokemukseni mukaan, säännölliset tapaamiset viikoittain vahvistavat tiimin henkeä ja tiedon jakaminen on tehokasta arjessa nykyvälineillä.
Sosiaalinen elämä ei siis siitä kärsi, ja vähiten työtehokkuus. Päinvastoin. Eikä siinä tarvitse koko ajan toimistolla notkua. Kyllä sinne tullaan työkavereita moikkaamaan ja tekemään yhdessä töitä, kun siltä tuntuu.

Edelleen, väitän termin etätyö haittaavan tässä kehitystä. Se on ihmeellinen sanaparsi, kun siitä saadaan enemmän irti negatiivista, kuin positiivista.
Itse en enää käytä ”etätyö” -termiä, vaan teen työni sujuvasti sieltä mistä parhaaksi näen ja niillä laitteilla, joita haluan käyttää.

”Kyllä ihminen työnsä tekee ilman määriteltyä paikkaa, jos vain välineet ja kulttuuri sen mahdollistavat”

Työ on luottamustehtävä ja siitä saatava palkkio on työantajan ostama palvelu, jolla saadaan yritykselle lisäarvoa. Jokainen varmasti ymmärtää sen, ja vapaavalintainen tapa työn suorituspaikalle on lisäbonus työntekijälle. Näin minä uskon.
Jos työ ei maistu, ei ole oikeassa paikassa töissä ja siihen pitää puuttua.
Se on sitten jo aivan toinen juttu, mutta pakottamalla se ei ainakaan parane.

Timo Sarpalinna

Timo Sarpalinna

Kumppaneitamme
Helpdesk
0201 42 42 42

Vantaa

Mittalinja 1 01260 Vantaa Katso kartta! 0201 424 200
Call Now ButtonSoita tästä!
Luethan rekisteriselosteemme ja tiedot evästeiden käytöstämme