fbpx

Mikä etätyössä voi mennä pieleen?

Vapaus tuo vastuuta, jos työaika ja paikka on joustava, niin työntekijän on kuitenkin kannettava henkilökohtainen vastuunsa ja joustettava myös muun tiiminsä ehdoilla. Ongelmaksi voi helposti muodostua se, että työntekijä ei tee työtään tiimiänsä ja työnantajaansa hyödyttävällä tavalla. Jos tiimeissä törmätään liian usein siihen, että hankalat tehtävät eivät ole kenenkään vastuulla ja esimies kuitenkin joutuu vahtimaan, että projektit tulevat tehtyä, niin miksei organisaatio silloin helpottaisi esimiestensä taakkaa ja järjestä kaikkia taas takaisin vanhaan karsinaan, jonka aidan yli esimiehen on helppo tarkistaa, että kaikki kutovat omaa patalappuaan ja kaikki ovat tehneet myös yhden mustan lapun.

Etänä on helpompi sanoa tiimiläisellensä, että ei auta vaikka normaalisti kasvotusten ei niin koskaan tekisi.

”Etätyössä kuitenkin pätee samat lainalaisuudet,”

kuin lähityössä ja tiimi alkaa hyvin nopeasti oireilla, jos hankalia tehtäviä pallotellaan tekijältä toiselle tai apuja ei anneta.

Pienemmissä organisaatiossa on helpompi kerätä tiimiläiset muutaman kerran vuodessa olemaan keskenänsä, mutta esim. IBM:n kokoisessa organisaatiossa saattaa olla ihmisiä ympäri maata ja osa heistä on jopa tottunut siihen, että eivät ole koskaan tavanneet kasvotusten yhtään tiimiläistään.

”Onnistunut etätyötiimi vaatii perustakseen sen perinteisen ME-hengen,”

jota on hankala synnyttää etänä, mutta ei mahdotonta, koska y-sukupolvelle on ominaista, että heillä kaikilla on ystäviä, joita eivät ole koskaan tavanneet, mutta meille muille sukupolville ne ovat vain tuttuja.

Etätyö – vapaus on vastuuta. Jos vastuistaan ei huolehdi, niin vapauskin on mennyttä.

Vekku Kiesiläinen
Asiantuntija

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!