Datanomiharjoittelijan arkea

20.12.2016

Opiskelen aikuislinjalla kaksivuotista tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa, johon kuuluu molempina lukukausina työharjoittelua työpaikalla. Opiskelijan pitää itse etsiä työpaikka työharjoittelulle. Tutkintovaatimukset on hyvä pitää mielessä, koska työpaikalla pitäisi päästä tekemään tutkintovaatimuksiin kirjoitettuja asioita.

Laitoin monia hakemuksia eri paikkoihin ja onni oli matkassa, kun pääsin NSF:lle haastatteluun. Luulen. että omien vahvuuksieni ansiosta; nopea oppiminen, ongelmanratkaisukyky, asiakaspalvelutaidot ja motivoituneisuus, sain työharjoittelupaikan.
NSF tarjoaa it-ratkaisuja eri kokoisille asiakkaille. Asiakkaan tarpeista riippuen asiantuntijat rakentavat langalliset ja langattomat verkot, asentavat ja ylläpitävät sekä palvelimet että työasemat ja tukee asiakkaita tietotekniikan käytössä. Juuri nämä ovat asiat ovat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkintovaatimuksissa.

”Aloitin työharjoittelun iloisin mielin.”

Pidin mielenkiintoisena lähtökohtaa, jossa NSF:llä on oma toimisto ja asiakkaat ovat omissa toimipisteissään. Koneasennukset tapahtuvat toimistolla ja asiakaskäynnit tuovat kivasti piristystä työpäivään. Olenkin asentanut sekä palvelimia että useita työkoneita. Asiakkaiden luona olen myös käynyt. Lähitukikäynnit ovat asiakaspalvelua, jossa asiakkaat kysyvät ongelmia ja asiantuntijat auttavat parhaansa mukaan.
Pidän it-asiantuntijan työstä, koska työ on monipuolista. Vaikka paljon on vielä opittavaa, luonteeni mukaisesti olen kaikesta uudesta kiinnostunut ja menen mielelläni epämukavuusalueelle. Työkaverit opettavat uusissa asioissa ja neuvovat, jos mieleeni tulee kysymyksiä. Asiakaspalvelutyö on tuttua, koska olen ollut koko työelämäni kaupan alalla.

”Työilmapiiri on toimistolla rento ja huumoria on joka päivä.”

Tämä on tärkeää, koska jos et viihdy, et ole silloin motivoitunut tekemään työtäsi. Myös työn joustavuus on hyvä asia, sillä voit itse aikatauluttaa tehtäviäsi. Ja lisäksi on etätyömahdollisuus, jos et halua lähteä aamu- että iltapäiväruuhkiin kuluttamaan aikaasi. Itse olen halunnut tulla aina toimistolle, koska siellä opin parhaiten.
Olen kiitollinen työharjoittelupaikasta, jonka sain NSF:ltä.

Omat vinkit opiskelijalle: ole rohkea, oma-aloitteinen, aktiivinen, kysy jos et tiedä jotain ja uskalla mennä epämukavuusalueelle.

petteri-grzemba

Työharjoittelija

Petteri Grzemba

Kumppaneitamme
Helpdesk
0201 42 42 42

Vantaa

Mittalinja 1 01260 Vantaa Katso kartta! 0201 424 200
Call Now ButtonSoita tästä!
Luethan rekisteriselosteemme ja tiedot evästeiden käytöstämme