fbpx

Työergonomia tuo tehokkuutta ja edistää työssä jaksamista.

Työergonomia on työssäjaksamisen edellytys ja vaikuttaa oleellisesti siihen, montako euroa työntekijä tuo taloon.

”Hyvä työergonomia näkyy työntekijälle energisempänä olona, kun työnteko sujuu mietityssä työympäristössä. Ottamalla huomioon kaikki alla olevat, pienet keinot, saa työantaja paremmin voivan ja tehokkaamman työntekijän.”

Näyttö

Kun työntekijä joutuu siristelemään tai näyttö on sijoiteltu väärin, muuttuu päätetyöskentely yleensä hetkessä aika vaivalloiseksi ja pää-, hartia- ja niskakipuinen työntekijä ei ole se onnellisin. Korkeussäädettävä näyttö yhdistettynä sähköpöytään antaa käyttäjälle aina parhaan katselukulman.

Hiiri

Yläkeho joutuu tekemään paljon töitä, jos hiiren käyttö ei ole luontevaa. Perinteinen hiiri sopii niille, jotka eivät istu koneensa ääressä suurinta osaa päivästä. Muille kannattaa hankkia hiiri, joka vähentää olkahartiaseudulle ja ranteelle tulevaa rasitusta.

Näppäimistö

Jos käyttäjä joutuu pitämään käsiään ilmassa kirjoittaessaan tai toistamaan lyöntejään, ei voida puhua tehokkaasta työskentelystä. Näppäimistö on hiiren ohella yleisin säästökohde laitehankinnoissa, vaikka kokonaissäästöissä ei puhuta kuin muutamasta eurosta.

Tuoli

Tuoli on istumatyöskentelijälle aika oleellinen osa työergonomiaa. Käyttäjien työkunnon takia kannattaisi lainata tuolivalmistajilta perinteisestä tuolimallista eroavia satulatuoleja tai aktivointituoleja ja kierrättää näitä työntekijöiden kesken. Selkäkivut ovat yleisin sairaspoissaolojen syy, ja työtuolilla voidaan tähän oleellisesti vaikuttaa.

Pöytä

Pöytää pitäisi pystyä säätämään ja mieluiten vielä niin, että osan päivää voisi työskennellä seisoen tai jopa kokoajan. Varsinkin, jos työpäivä kuluu ravatessa tuotannon ja työpöydän väliä. Tilaa pöydällä pitäisi olla myös muulle kuin parille näytölle tai kannettavalle ja pöytä pitäisi olla niin syvä, että näytöt voisi siirtää itsestään riittävän kauaksi.

Valaistus

Perinteisesti on kiinnitetty huomiota siihen, että valo varmasti riittää. Nykyään ongelmaksi on muodostunut se, että valoa kyllä on, mutta valitettavasti valo heijastuu näytöistä. Papereita on mukava lueskella, mutta koneella on hankala työskennellä. Valaistuksen tulisi olla epäsuoraa, ja työpöydillä pitäisi olla kohdevalo, jolla helpotetaan lukemista tai tarkkaa työskentelyä.

Työpisteen sijainti

Mihin työntekijät kannattaa sijoittaa? Paljon puhelimessa puhuvia ei kannata sijoittaa samaan huoneeseen henkilöiden kanssa, jotka eivät työssään juurikaan käytä puhelinta. Työpiste ei saisi olla myöskään yleisissä tiloissa, jos ajatuksena on, että siinä joku työskentelee täyspäiväisesti. Avokonttoriin kannattaa sijoittaa samankaltaista työtä tekevät, jos työssä on apua siitä, että voi pikaisesti keskustella työtoverin kanssa sermin yli.

Tutkitusti. Työergonomia, työssä jaksaminen, työteho ovat kaikkia sidoksissa toisiinsa, kun ihminen on onnellinen, on hän myös tuottavin.

Vekku Kiesiläinen
Asiantuntija

Palvelua Suomen parhaalla meiningillä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi - asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Vantaa

Mittalinja 1
01260 Vantaa
Katso kartta!

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Tampere

Sammonkatu 28 B
33540 Tampere

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Espanja

Fuengirola

0201 424 200
info@nsf.fi
etunimi.sukunimi@nsf.fi

Copyright 2021
Network Services Finland Oy
All rights reserved

Call Now ButtonSoita tästä!